Roelof Hartstraat 74 Amsterdam

020-8452075info@poolofideas.nl
header image
big icon

Kunstorganisatie | Amsterdam

Merkidentiteit About Art

merkpositionering & merkidentiteit

Discover the world of art
& find your artwork

About Art maakt het makkelijk kunst te kiezen en te kopen. Door meer inzicht te geven in kunst en kunststromingen, maar vooral door kunstwerken aan te bieden uit een indrukwekkende kunstcollectie die echt aanspreken en je te helpen je eigen stijl te vinden, passend in jouw interieur.

 

Pool of Ideas ontwikkelde de merkpositionering en merkidentiteit voor About Art. Hiervoor doken we in de wereld van kunst, verdiepten we ons in de doelgroep, brachten de markt in kaart en onderzochten we relevante vraagstukken; zoals het zoek- en koop proces van klanten.

 

Hieruit vloeide de merkpositie van About Art voort; het proces van het kiezen en kopen van kunst gemakkelijker maken. De zogenaamde ‘verkocht sticker’ uit de kunst wereld vormde de inspiratiebron voor de visuele identiteit, en de daaruit voortkomende merkcommunicatie. De stipjes in het logo refereren naar het ontdekken van kunst en je eigen stijl om uiteindelijk te komen tot je favoriete kunstwerk.

 

De gouden stip is niet alleen onderdeel van het logo, maar komt ook terug op de About Art website als een favorieten button, waarmee je artworks kunt markeren in My Gallery. Om de webshop van About Art extra aandacht te geven, ontwikkelden we hiervoor een sublogo. Dit logo komt terug in diverse vormen van merkcommunicatie en de verpakkingen.

 

Bekijk hier ons portfolio
previous arrow
next arrow
Slider