Roelof Hartstraat 74 Amsterdam

020-8452075info@poolofideas.nl
header image
big icon

Een vernieuwde website

23.04.2017


Met een vernieuwd design en nieuwe services. Met een sterke focus op het creëren van een unieke visuele identiteit en communicatie. Stap in de wereld van branding, design, fotografie & film, waarbij wij met een pool bevlogen creatieven bestaande merken versterken en nieuwe merken ontwikkelen. We hope to meet you soon! Pool of ideas

Kleurenpalet Moes & Griet

17.04.2017


Op dit moment werken we aan de rebranding van een mooi bedrijf dat al 5 jaar succesvol wordt gerund door moeder en dochter, Moes & Griet. Een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van de nieuwe merkidentiteit is het kleurenpalet. Kleuren spelen niet alleen bij het creëren van een visuele aantrekkelijkheid, maar zorgen ook voor een eigenheid en herkenbaarheid. Kleur vergroot namelijk de herkenbaarheid van een merk met 80%.

Fotoshoot About Art

16.04.2017


Wat een fijne fotoshoot was dit, waarbij we met de prachtige kunstwerken van About Art in samenwerking met interieur & lifestyle merken, de mooiste interieur settings mochten creëerden. Thank you & Tradition Archive Store Bolia.com Mendo Bookstore Studio OHK

Mooi drukwerk

16.04.2017


Van echt mooi drukwerk worden wij heel gelukkig. Omdat we onze ontwerpen zo goed mogelijk willen laten uitkomen, selecteren we voor elk merk bijpassende materialen en technieken drukwerk. We werken hiervoor samen met drukkers en leveranciers die voor ons de mooiste cooperate identity, instore en stationary producten ontwikkelen.

Fotoshoot Wester Wijnfabriek

16.04.2017


Snapshot van de fotoshoot die we maandag hielden bij de Wester Wijnfabriek, een kleine stadsoase waar de dag even tot stilstand komt. Of je nu gaat voor een fris glas wit aan de bar, een mooie fles op tafel met je vrienden of liever met een fijne rode wegzakt in een fauteuil op de vide. Hier gaat genieten vanzelf. Vorige week openden ze hun deuren, midden in het westerpark Amsterdam, […]

Branding ontbijtmerk

23.11.2016


Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe ontbijtmerk Oot, analyseerden we ontbijtrituelen, verdiepten we ons in ontbijt trends en proefden we de lekkerste granola’s.

A good mood

31.10.2016


Heerlijk om ons helemaal onder te dompelen in de wereld van de hotels en short-stay concepten voor een nieuw rebranding project voor Hotel2stay.

Een nieuw foodconcept

23.09.2016


Elke dag worden er wel vier! nieuwe restaurants geopend in Amsterdam. Aan ons de uitdaging om een horeca concept te bedenken dat onderscheidend is en zowel de toerist als de Amsterdammer zal aanspreken. Deze week verdiepen we ons in de nieuwste food trends en delen we onze eerste inspiraties en ideeën met Nina Quax creative studio.

Strategie en webdesign

22.09.2016


Vanmorgen presenteerden we de webdesigns voor de website & webshop van About Art, waar we de afgelopen weken met heel veel toewijding aan hebben gewerkt. Een aantal reacties van de klant: “Prachtig design én functioneel”, “Zo wordt kunst kopen echt toegankelijk”, “Knap werk”… Omdat we eigenlijk niet kunnen wachten om het te delen, hier alvast een teaser.

Lancering Moondocs

23.08.2016


IDTV DOCS gaat vanaf nu verder onder de naam MOONDOCS. Het productiebedrijf ontwikkelt documentaires, educatief materiaal, campagnes, auteursfilms, opdrachtfilms, kunstfilms en series met makers die werken vanuit een brede culturele en maatschappelijke betrokkenheid. Kwaliteit en diversiteit zijn, zowel inhoudelijk als qua vormgeving, belangrijke kernwoorden. Pool of Ideas werkte de afgelopen weken mee aan de rebranding van het merk en de ontwikkeling van de huisstijl.

A Room of ideas

23.07.2016


Een aantal maanden nadat we de sleutels kreeg van een geweldig nieuw pand, is dit eindelijk het moment dat we de deuren hebben geopend van onze Room of ideas! Het pand, dat eerder een woonhuis was, heeft nog steeds een huiselijke karakter en wordt gekenmerkt door de grote dosis daglicht, de smaakvol aangeklede ruimtes en de prachtige, verborgen stadstuin. Room of ideas is van alle gemakken voorzien en volledig ingericht om creativiteit, positiviteit en […]

Home for rent?

23.07.2016


Campagne voor makelaar Noorestate, dé makelaar in Amsterdam die zorgt dat jouw huis de ideale huurder krijgt!

Vrijdagmiddag

23.05.2016


Vrijdagmiddag fotoshoot bij de Wester Wijnfabriek Fijn om een drukke week zo af te sluiten… Lekker weekend!

Na vandaag

10.05.2016


Na vandaag is er weer een nieuwe merkidentiteit geboren. En dat blijft elke keer weer een mooi proces. Hoe het begint met een idee en het vervolgens een passende naam krijgt. Hoe het merk een eigen karakter en gezicht krijgt en hoe we kijken naar kansen om het op eigen wijze te laten opvallen tussen alle anderen. Na vandaag is een coöperatie voor sociale innovatie die samen duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken […]

Het Tussenstation

23.02.2016


Bij Het Tussenstation Lisse waan je je even terug in de tijd in een stationsruimte uit begin 20e eeuw. Het restaurant dat sindskort is geopend, is gevestigd in het oude treinstation van Lisse, een Rijksmonument nabij het Keukenhof. Pool of ideas heeft de branding en merkidentiteit ontwikkeld in samenwerking met Nina Quax creative studio. Wat is het mooi geworden!

Arrow
Arrow
Slider